Οι κρέπες είναι τέλειες γιατί με μια ζύμη μπορείς να φτιάξεις ότι θες, γλυκό ή αλμυρό. Ποια είναι όμως η καλή συνταγή για τη ζύμη που είναι η βάση της κρέπας; Σε αυτή τη συνταγή από τη Γαλλία θα δούμε πως φτιάχνετε η κρέπα στη Γαλλία. Φυσικά, δε σερβίρεται σκέτη αλλά με τη γέμιση που προτιμά ο καθένας...
Υλικά Συνταγής
- Για 8 κρέπες: 125 γρ. αλεύρι
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σογιέλαιο
- 150 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και μισό κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στη μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μείγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ. Παράλληλα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 150 ml νερό (ένα ποτήρι περίπου).
Όταν το μείγμα μας γίνει λείος χυλός, το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Μετά μπορούμε να ψήσουμε τις κρέπες μας με τον παρακάτω απλό τρόπο!
Ψήσιμο Κρέπας
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας (περίπου μισό φλιτζανάκι) μέχρι δηλαδή να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια του τηγανιού, χωρίς όμως να πέσει πάρα πολύ.
Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου), την αναποδογυρίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Συνδυασμοί για κρέπες
Προσωπικά, λατρεύω την κρέπα με μερέντα, καρύδια και μπανάνα. Αν θέλετε δοκιμάστε και τη συνταγή για σπιτική μερέντα και θα με θυμηθείτε.
Φυσικά, η κρέπα γίνεται και αλμυρή. Δοκιμάστε να βάλετε τριμμένο γκούντα, κομματάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου, μαζί με λίγη πιπεριά σε κυβάκια.
Άλλες συνταγές για κρέπες
- Η συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες με ζαμπόν και τυρί
- Κρέπες γλυκιές
- Κρέπες ονειρεμένες, με την πιο εύκολη συνταγή!