Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη κρεατόπιτα και θα μας θυμηθείτε. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Σίγουρα δε θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. γάλα
  • Λίγο μαϊντανό
  • Μισό κιλό ζαμπόν, σε μικρά κομματάκια
  • Μισό κιλό τυρί, σε μικρά κομματάκια
  • Μισό κιλό σφολιάτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα κρεμμύδια μέσα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Στη συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς (η χύτρα είναι ότι πρέπει εδώ).

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διαλύουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε μέσα στο κρέας το γάλα, το ζαμπόν, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Έπειτα, απλώνουμε τη σφολιάτα και κάνουμε λωρίδες πίτας

Απλώνουμε στην πάνω άκρη της σφολιάτας μια λωρίδα από το μείγμα μας κατά μήκος.

Κατόπιν, γυρνάμε λίγο τη σφολιάτα κλείνοντας έτσι τη λωρίδα της πίτας μας (στην ουσία έχουμε δημιουργήσει ένα μπαστουνάκι σφολιάτας γεμιστό).

Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσει η σφολιάτα και το μείγμα.

Τέλος, βάζουμε τις λωρίδες σε ταψάκι, τις χαράσσουμε λίγο με ένα μαχαίρι εκεί που θα τις κόψουμε για να γίνουν ατομικές μερίδες, τις αλείφουμε με λίγο γάλα και αβγό και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

Η κρεατόπιτα με μοσχάρι είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά της. Έτσι θα είναι πιο τραγανή.

Σχετικές συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: