Υλικά Συνταγής
Μια υπέροχη συνταγή για ένα αξέχαστο μεζέ. Δοκιμάστε το παραδοσιακό γκιούλμπασι της Τουρκικής κουζίνας και δε θα χάσετε. Πέρα από σκόρδο, συχνά φτιάχνεται και με πιπεριές. Όπως και να το κάνετε είναι υπέροχο!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κρέας, (αρνί και χοιρινό), κομμένο σε φέτες λεπτές
- 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
- Λίγα φιστίκια αράπικα, αλεσμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρέσκο
- Μπαχάρι, αλεσμένο
- Σκόρδο, αλεσμένο
- 2 φετούλες κεφαλογραβιέρα
- 6 λαδόκολλες
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το τυρί σ’ ένα πιάτο μαζί με το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε καλά τις φέτες του κρέατος με αυτό το μείγμα.
Κατόπιν, παίρνουμε τις 6 λαδόκολλές, τοποθετούμε πάνω στην καθεμία φέτες από τα τρία κρέατα, βάζουμε ανάμεσά τους τυρί και τα τυλίγετε καλά.
Τέλος, τα δένουμε με σπάγκο γερά και τα ψήνουμε σε σιγανό φούρνο για 5 ώρες.
Το γκιούλμπασι είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μόλις βγάλουμε το κρέας ζεστό, το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Άλλες συνταγές
- Εύκολη χοιρινή τηγανιά στο φούρνο
- Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι
- Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά
- Χοιρινή τηγάνια στο άψε-σβήσε!