Πειραγμένη σκορδαλιά με καρύδια

Υλικά συνταγής
Πειραγμένη σκορδαλιά με καρύδια

Όποιος λέει ότι δεν του αρέσει η σκορδαλιά, καλό είναι να δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θα αλλάξει γνώμη. Είναι μια διαφορετική σκορδαλιά, με ψωμί και αλεσμένα καρύδια, σίγουρα διαφορετική από την παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά Συνταγής

  • 100 γρ. ψωμί ψίχα
  • 50 γρ. καρύδια 
  • 5 σκελίδες σκόρδο 
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι 

Εκτέλεση Συνταγής

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.

Μόλις μαλακώσει καλά, το βγάζουμε από το νερό το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τα χεράκια μας δηλαδή και στίβουμε!

Αν τα καρύδια μας δεν είναι τριμμένα, τα θρυμματίζουμε στο γουδί ή σε μιξεράκι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε και το σκόρδο στο γουδί.

Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το ψωμί.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. 

Προσθέτουμε λάδι και ξύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, η γνωστή μας σκορδαλιά!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για τη σκορδαλιά

  • Δοκιμάστε να βάλετε ψωμί ολικής άλεσης ή φέτες του τοστ.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες της σκορδαλιάς σας ανάλογα με τα γούστα σας. 

Άλλες συνταγές για σκορδαλιά

Οι απόψεις για την σκορδαλιά ποικίλουν από λατρεία για αυτό το κλασικό ελληνικό ορεκτικό μέχρι... αποστροφή. Δοκιμάστε όμως και την παραδοσιακή συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, είναι απίθανη!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.4 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: