Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμες σουπιές με πράσινες ελιές και μάραθα. Κατάλληλες για όλες τις περιστάσεις, ιδιαίτερα όμως για τις περιόδους νηστείας. Η γεύση που δίνουν τα μάραθα και οι ελιές είναι απλά ονειρική!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές, φρέσκιες
- 2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσ. μάραθα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 φλ. ελιές πράσινες, τσακιστές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο κύμινο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τα κόκαλα και το μελάνι.
Τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Στην συνέχεια, τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μάραθα για 5 - 6 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε τις σουπιές και τα ψήνουμε όλα μαζί σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 ακόμα λεπτά πάντα σε μέτρια θερμοκρασία.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες, αλλά πριν ρίξουμε τη ντομάτα.