Υλικά Συνταγής
Μια παραδοσιακή συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμες σουπιές κρασάτες. Ένα ιδιαίτερο φαγητό, με μυρωδιά Αιγαίου. Οι σουπιές, όπως και να μαγειρευτούν ψητές, τηγανιτές κλπ. είναι το ίδιο απολαυστικές. Δοκιμάστε τες!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό κρεμμύδια, σε φετάκια
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 6 σκ. σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 1 κούπα λευκό κρασί, ξηρό
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 10 κόκκους πιπέρι
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια.
Αφήνουμε τα κεφάλια ολόκληρα.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, ώσπου να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τις σουπιές και τις ανακατεύουμε επάνω σε δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1/4 της κούπας νερό και τον ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
Τέλος, τις σκεπάζουμε και τις σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντικαθιστούμε τις σουπιές, με καλαμαράκια ή χταπόδι.
- Αν μαγειρέψουμε χταπόδι, το βράζουμε πρώτα σε νερό με 1 κούπα ξίδι επί 1 ώρα. Το στραγγίζουμε, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Συνεχίζουμε, όπως με τις σουπιές. Επειδή το χταπόδι θέλει περισσότερο βράσιμο, ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο νερό κατά το μαγείρεμα.
Άλλες συνταγές για θαλασσινά
- Σουπιές με σπανάκι, γευστικές και νηστίσιμες
- Σουπιές με σπανάκι
- Ριζότο θαλασσινών, νηστίσιμο όνειρο!
- Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας
- Χταπόδι βραστό