Πεντανόστιμο φιλέτο φλαμπέ με πιπέρι

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Πεντανόστιμο φιλέτο φλαμπέ με πιπέρι. Για τους λάτρεις του καλού κρέατος. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 4 φιλέτα  (200 γρ. το καθένα)
  • 2 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σπάμε τους κόκκους του πιπεριού σε χοντρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός πλάστη ζαχαροπλαστικής ή με τον πυθμένα μιας βαριάς κατσαρόλας και σκεπάζουμε τα φιλέτα με το πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το κονιάκ και ανακατεύουμε, ξύνοντας συγχρόνως τον πάτο και το τοιχώματα του τηγανιού για να ξεκολλήσουν οι χυμοί από το κρέας.

Ανάβουμε το κονιάκ με ένα σπίρτο και όταν σβήσει η φλόγα προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά το ένα τέταρτο.

Έπειτα, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από τη φωτιά αφού πάρει μια βράση.

Τέλος, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα κάθε φιλέτο και τοποθετούμε την υπόλοιπη σε μια σαλτσιέρα.

Το φιλέτο μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να μείνει καθήμενο το χοντροκομμένο πιπέρι πάνω στα φιλέτα μετά το ψήσιμο, πρέπει να τα τηγανίσουμε σε πολύ δυνατή φωτιά στην αρχή.
  • Συνοδεύουμε το φιλέτο μας με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για φιλέτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: