Πεντανόστιμο κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Πεντανόστιμο κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες. Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξετε το κατσικάκι την Κυριακή του Πάσχα. Ο συνδυασμός του κρέατος με την μελιτζάνα, κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή πλάτη)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Μισό πράσο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το πράσο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Έπειτα, προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 20 λεπτά περίπου.

Τέλος, προσθέτουμε στο φαγητό τις μελιτζάνες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισό φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μισή ώρα ακόμη.

Το κατσικάκι με μελιτζάνες είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους πριν τις προσθέσουμε στο φαγητό.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: