Περισσεύματα Γαλοπούλας στο Wok

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 06/02/2023

Μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πάντα περισσεύει λίγη γαλοπούλα. Με αυτή τη συνταγή θα την αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Φτιάξτε οπωσδήποτε αυτό το τέλειο πιάτο εύκολα και γρήγορα.

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. σουσαμέλαιο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοκομμένο
  • 6 λωρίδες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη ζουλιέν
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη ζουλιέν
  • 1 κούπα μανιτάρια, σε φετάκια
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • Περισσεύματα γαλοπούλας, κομμένα σε κομματάκια
  • 6 ντοματάκια, κομμένα σε φέτες

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. ποτό τσέρι
  • 1 κ.γλ.ζάχαρη
  • 1 μικρή σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. σόγια σος

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον σε κομματάκια, το τζίντζερ, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, και το καλαμπόκι.

Όταν θα κοντεύουν να ψηθούν, προσθέτουμε και τα κομματάκια της ήδη ψημένης γαλοπούλας.

Τέλος σβήνουμε με τη σάλτσα, τα υλικά της οποίας έχουμε προηγουμένως ανακατέψει σ' ένα μπολ.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Αντί για σουσαμέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμποκέλαιο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας