Πολίτικη ψαρόσουπα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/01/2022

Κλασική συνταγή πλούσια σε γεύση. Δοκιμάστε αυτή την πολίτικη ψαρόσουπα και δεν θα χάσετε. Κλασική, ζεστή και πεντανόστιμη. Το φαγητό του χειμώνα!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. διάφορα ψάρια κατάλληλα για βραστά (μπακαλιάρος, σκορπιός, συναγρίδα, σφυρίδα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια (αφαιρώντας τα κόκαλα, τα λέπια, τα εντόσθια και τα κεφάλια), τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό, τα κόβουμε σε φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια σουρώνουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντοματούλες και την πράσινη πιπεριά και τηγανίζουμε για 7 με 8 λεπτά.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, το ψάρι και τον ζωμό που έβρασε.

Ανακατεύουμε σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και βγάζουμε από τη φωτιά.

Κατόπιν, χτυπάμε τα αυγά σε μπολάκι και τα ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι από το ζωμό της σούπας.

Τέλος, αδειάζουμε σιγά – σιγά στη σούπα το μείγμα των αυγών και τη σερβίρουμε ζεστή.

Η πολίτικη ψαρόσουπα είναι πανέτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε τη σούπα με τηγανισμένα ψωμάκια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας