Εύκολη ψαρόσουπα με λαχανικά, συνταγή-μούρλια!

Υλικά συνταγής
Εύκολη ψαρόσουπα με λαχανικά, συνταγή-μούρλια!

Αν θέλετε μια ωραία συνταγή για μια θρεπτική και εύκολη ψαρόσουπα, μην ψάχνετε άλλο! Αυτή εδώ η ψαρόσουπα έχει μόνο κοκκινόψαρο, λίγα λαχανικά και ρύζι, και από γεύση είναι ό,τι πρέπει, ιδανική για δείπνο μια κρύα νύχτα. Χωρίς πολλά-πολλά, απλά δοκιμάστε την! Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο κοκκινόψαρο, που υπάρχει στο σούπερ μάρκετ έτοιμο και καθαρισμένο, εσείς βάλτε και φρέσκο αν θέλετε.

Υλικά Συνταγής

  • 700 γρ. κοκκινόψαρο κατεψυγμένο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 3 καρότα
  • Μισό ματσάκι σέλινο φρέσκο
  • 1 λεμόνι
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε την χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά με βραστό νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μέσα το ψάρι μας να πάρει μια βράση για 5 λεπτά να ξεπαγώσει.

Παράλληλα, βράζουμε άλλο τόσο νερό (π.χ. στο βραστήρα) γιατί θα το χρειαστούμε αμέσως μετά.

Επίσης, ξεφλουδίζουμε και πλένουμε στα γρήγορα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Δεν τα κόβουμε ούτε τα τεμαχίζουμε. Από το σέλινο κόβουμε μόνο τα χοντρά κομμάτια και το πλένουμε.

Μόλις το ψάρι πάρει βράση και ξεπαγώσει λίγο, αδειάζουμε προσεκτικά το πρώτο νερό από την χύτρα και προσθέτουμε το φρέσκο ζεστό νερό που ζεστάναμε προηγουμένως.

Ξαναβάζουμε τη χύτρα στη δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα, μαζί με το ψάρι, ολόκληρα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Από πάνω ρίχνουμε το σέλινο, ολόκληρα τα κλωνάρια, και το ελαιόλαδο.

Φροντίζουμε η χύτρα να έχει νερό μέχρι τη μέση και τη σκεπάζουμε.

Μόλις «σφυρίξει», την αφήνουμε να μαγειρέψει την ψαρόσουπά μας για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στη θέση 1 (για ψάρια/λαχανικά και τα ρέστα).

Στα 20 λεπτά, βγάζουμε τον ατμό της ψαρόσουπας από τη χύτρα και την ανοίγουμε.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε προσεκτικά, το ψάρι και τα λαχανικά μας. Βάζουμε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα, για να το φιλετάρουμε, και τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Με ένα ψιλό σουρωτήρι πάνω σε μια δεύτερη κατσαρόλα, σουρώνουμε τη σούπα μας από τη χύτρα για να βγάλουμε τυχόν ψαροκόκαλα.

Προσθέτουμε στο ζουμί της σούπας το ρύζι, το λεμόνι, αλάτι -και αν θέλουμε πιπέρι- και τη βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι όπως θέλουμε. 

Παράλληλα, αφαιρούμε προσεκτικά τα λέπια και τα κόκκαλα από το ψάρι και το κάνουμε φιλέτο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

Η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Βάζουμε σούπα σε ένα μπολ, μέσα σε ένα μεγάλο πιάτο και στο πλάι βάζουμε πατατούλες, καροτάκι, κολοκυθάκι, σελινάκι και ψάρι. Δείτε τη φωτό για να πάρετε ιδέες.

Η ψαρόσουπα τρώγεται ζεστή, και για τους μερακλήδες με μπόλικο πιπέρι.

Καλή όρεξη ρε παιδιά!

Η εύκολη ψαρόσουπα, έτοιμη να τη ρουφήξετε!

Συμβουλές για τέλεια ψαρόσουπα

  • Η ψαρόσουπα σερβίρεται και απολαμβάνεται μόλις βγει, ζεστή και αναζωογονητική.
  • Προσοχή στα κόκκαλα, σουρώστε καλά τη σούπα με ψιλό σουρωτήρι.
  • Αν έχετε μικρά παιδιά, καλό είναι να μην βάλετε πιπέρι ούτε πολλά αλάτια, μια και το ψάρι έχει βγάλει αρκετή αρμύρα από μόνο του.
  • Πολλοί προτιμάνε τη βελουτέ εκδοχή της ψαρόσουπας: απλά ρίχνουν στο ζωμό ξανά όλα τα βρασμένα λαχανικά και με ένα μπλέντερ τα κάνουν λιώμα μέχρι να γίνει παχύρευστη η σούπα βελουτέ. Προσωπικά, δεν μου αρέσει αυτό. Προτιμώ οι γεύσεις να ξεχωρίζουν στο πιάτο. Αλλά περί ορέξεως...ψαρόσουπα! :)
Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Διαδώστε: