Ραγού με παπαρδέλες, η συνταγή από την Τοσκάνη

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 21/01/2022

Μια συνταγή για ένα σπέσιαλ γεύμα στο σπίτι. Ραγού με παπαρδέλες από την Τοσκάνη. Ένα κλασικό φαγητό, που χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά αποζημιώνει με το αποτέλεσμα. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά, βοδινό
  • 600 γρ. ζωμός κρέατος, ζεστός
  • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες (αποφλοιωμένες και δίχως σπόρους)
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. φασκόμηλο, ξερό
  • 125 γρ. συκωτάκια από κοτόπουλο, χοντροκομμένα
  • 400 γρ. παπαρδέλες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει το μπέικον.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, διαλύοντας τα γρομπαλάκια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό ζωμό, τις ντομάτες, το κρασί, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το φασκόμηλο, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα ανακατεύοντας πότε πότε.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα συκωτάκια και σιγοβράζουμε για ακόμα μισή ώρα.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.

Τις στραγγίζουμε και τέλος τις ανακατεύουμε με τον κιμά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για περισσότερη νοστιμιά, γαρνίρουμε το ραγού με μπόλικη παρμεζάνα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας