Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή με την οποία θα ξεχωρίσετε. Πεντανόστιμο Ιρλανδικό ραγού. Ένα φαγητό που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Χορταστικό και υπέροχο. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό κρέας, αρνίσιο (στήθος, ώμος, λαιμός)
- 500 γρ. κρεμμύδια
- 1 μισή κιλό πατάτες
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κ.κ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωνάρια εστραγκόν
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και τους πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε διαδοχικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κύβους, μια στρώση κρεμμύδια, τις μισές πατάτες και το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε ανάμεσα σε κάθε στρώση.
Έπειτα, βάζουμε και τις υπόλοιπες πατάτες.
Προσθέτουμε το εστραγκόν και τον μαϊντανό και περιχύνουμε με μισό λίτρο κρύο νερό.
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει, κουνώντας πότε πότε το φαγητό, τουλάχιστον δύο ώρες.
Σερβίρουμε το ραγού σε πιατέλα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για κρύο νερό, μπορούμε να προσθέσουμε ζωμό κρέατος από κύβο (500 γραμμάρια).
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το εστραγκόν με θυμάρι.
Άλλες συνταγές
- Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα
- Μοσχάρι με καρότα και μπίρα στο φούρνο, με ψημένες πατάτες, απλά θεϊκό!
- Μοσχαράκι με αρακά, της μαμάς Λίτσας!
- Κουνέλι στιφάδο