Υλικά Συνταγής
Είστε λάτρης των ζυμαρικών και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε τα υπέροχα reginette με λιαστές ντομάτες και σάλτσα μαυροδάφνης. Ιδανική επιλογή για ένα καθημερινό γεύμα και όχι μόνο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. Reginette
- 1 φλ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
- 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. μαυροδάφνη
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βράζουμε με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα, για 8 με 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
Ανακατεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κατόπιν, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Τέλος, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη φέτα και το φρέσκο δυόσμο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά κατά προτίμηση σε βαθύ πιάτο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε να πετύχουμε πιο καυτερή γεύση, προσθέτουμε στην μακαρονάδα μας λίγο τσίλι.
Άλλες συνταγές
- Πεντανόστιμα σπαγγέτι με λιαστές ντομάτες και μαυροδάφνη
- Απολαυστικά λαζάνια με σπανάκι, φέτα και λιαστές ντομάτες
- Μακαρόνια του μπαξέ, σκέτη απόλαυση!
- Χορταστική σαλάτα με φιογκάκια, λιαστές ντομάτες και σπανάκι