Ρύζι αρωματικό

Από eleni, 20 Φεβρουάριος, 2011

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αρωματικό ρύζι. Για τους λάτρεις του λεμονιού και όχι μόνο.

Για να το φτιάξουμε πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι ένα σημείο τις οδηγίες μαγειρέματος που αναγράφονται στη συσκευασία. Αυτό το αναφέρουμε γιατί κάθε ρύζι έχει διαφορετικό τρόπο παρασκευής. Σε κάποιες συσκευασίες αναφέρεται ότι βράζουμε το νερό και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ενώ σε κάποιες άλλες ότι το ρύζι ρίχνεται στην κατσαρόλα στην αρχή του μαγειρέματος μαζί με το κρύο νερό.

Όποια από τις δύο παρασκευές ακολουθήσετε είναι το ίδιο. Εμείς θα περιγράψουμε τη μία από τις δύο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λεμόνι, τη δάφνη, τις φλούδες του λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό του, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Αφαιρούμε τη δάφνη και τη φλούδα του λεμονιού και σερβίρουμε σε φόρμα για ρύζι.

Το αρωματικό ρύζι είναι έτοιμο.  Καλή απόλαυση!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας