Σούπα βελουτέ με μπρόκολο και τυριά, μούρλια!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/01/2023

Μια υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε. Σούπα βελουτέ με μπρόκολο και τυριά, μούρλια! Θρεπτική και πεντανόστιμη. Ιδανική για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μπρόκολο φρέσκο, πλυμένο
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο κάρυ
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Μερικές φρυγανιές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το μπρόκολο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και τον κύβο, σιγοβράζουμε 25 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε.

Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κάρυ, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και τη μισή κεφαλογραβιέρα.

Βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά, σκορπίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τέλος μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Συνοδεύουμε το βελουτέ με τις φρυγανιές.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το μπρόκολο μπορεί να είναι και κατεψυγμένο.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με τυρί ρεγκάτο.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας και με κρουτόν.
  • Αντί για κάρυ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαφράν.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας