Πρασοσέλινο βελουτέ, η καλύτερη συνταγή!

Από litsa, 18 Απρίλιος, 2018
Μερίδες

Λένε ότι η σούπα πρασοσέλινο είναι ότι πρέπει για να ζεσταθείς το χειμώνα. Είναι όμως καλή λύση για να ετοιμάσετε στα γρήγορα ένα ωραίο πιάτο την Ανοιξη ακόμα και το καλοκαίρι. Εδώ θα δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για σούπα πρασοσέλινο βελουτέ αλλά θα δώσουμε και διάφορες εναλλακτικές για να την κάνετε ακόμα πιο σούπερ!

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φέτες σέλινου.

Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά (όχι πολύ δυνατή φωτιά).

Σβήνουμε με το κρασί και κρατάμε κλειστή την κατσαρόλα για 5 λεπτά. 

Μετά προσθέτουμε το νερό, την πατάτα και το μισό χυμό λεμονιού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε το ζουμί και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο. 

Μετά το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.

Μόλις τα λαχανικά έχουν αρχίσει να γίνονται μαλακά, αλλά όχι λιωμένα (τα θέλουμε al dente), κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με ένα τριμερ, λιώνουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνουν κρέμα. Εναλλακτικά, μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μεγάλο μίξερ για να την κάνετε βελουτέ όπως την θέλουμε.

Ετοιμάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αβγολέμονο (με τους κρόκους και το υπόλοιπο χυμό λεμονιού), περιχύνουμε τη σούπα και σερβίρουμε τη σούπα πρασοσέλινο πασπαλισμένη με κόκκινο πιπέρι και ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα σέλινου.

Καλή όρεξη ρε παιδιά!

Συμβουλές για τη σούπα πρασοσέλινο και εναλλακτικές προτάσεις:

  • Χρησιμοποιούμε το άσπρο μέρος του πράσου που συνδέεται με τη ρίζα. Είναι το νοστιμότερο με τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες.
  • Αν θέλετε περισσότερη ένταση στη σούπα, προσθέστε μερικά κομμάτακια τυριού. Το ροκφόρ ταιριάζει υπέροχα.
  • Αν δεν κάνετε χωριό χωρίς κρεατάκι, μπορείτε να "ενισχύσετε" τη σούπα πρασοσέλινο με μπέικον! Στην αρχή κιόλας τσιγαρίστε το μπέικον μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ακολουθήστε τη συνταγή όπως είναι.
  • Διαφορετικά, αν είστε των θαλασσινών, βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να τη σερβίρετε κρύα με γαρίδες. Σκέτη μούρλια!
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (14 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας