Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς. Πεντανόστιμη σούπα βελουτέ με αυγά ποσέ. Πλούσια σε υλικά και γεύση. Άκρως χορταστική!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. σελινόριζα, ξεφλουδισμένη
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο)
- 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- Αλάτι
- Πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
- 100 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και λεπτές φέτες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. ζωμό κότας
Για το σερβίρισμα
- 4 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά τσιγαρίζουμε το σέλινο, την σελινόριζα, το κρεμμύδι και το πράσο χωρίς να πάρουν χρώμα και μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κομμάτια της ωμής πατάτας σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα και τον ζωμό μόλις πάρει βράση και ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά.
Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία περίπου 10 λεπτά.
Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ και το περνάμε μέσα από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα.
Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε καρυκεύματα.
Για να σερβίρουμε, ποσάρουμε τα αυγά και τοποθετόύμε ένα σε κάθε πιάτο σούπας.
Η σούπα με σέλινο και αυγά ποσέ είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση ρίχνουμε πάνω στη ζεστή σούπα και λίγο ψιλοκομμένο τσάιβς.
Άλλες συνταγές
- Σούπα βελουτέ με κάστανο
- Πρασοσέλινο βελουτέ, η καλύτερη συνταγή!
- Ρεβιθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα
- Ποτάζ παρμεντιέ, η κλασική γαλλική σούπα του χειμώνα