Σούπα με ψάρι και λαχανικά, μούρλια!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 28/09/2022

Ο χειμώνας πλησιάζει και τι πιο ιδανικό από μια πεντανόστιμη σουπίτσα με ψάρι και λαχανικά! Μια υπέροχη συνταγή που φτιάχνεται εύκολα και προσφέρει ανεπανάληπτη γεύση. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 1 μισή λίτ. ζωμός ψαριού
  • 4 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (μισό φλ.)
  • 4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πατάτες σε κύβους (1 φλ.)
  • 2 καρότα σε κύβους (3/4 φλ.)
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες (2 φλ.)
  • 2 μικρές ρίζες σέλερι, σε κύβους (1 φλ.)
  • 1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1.κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Μισό κ.γλ. κόκκινο πολίτικο πιπέρι (ή απλό κόκκινο)
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύβοι ψωμιού, τηγανισμένοι  με ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε τους κύβους από το ψάρι και τον ζωμό σε κατσαρόλα.

Αφήνουμε να βράσουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Με τρυπητή σπάτουλα βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τον ζωμό σε μπολ και τον κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για 2 με 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν «χρώμα».

Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει, τις πατάτες, τα καρότα, τις ρίζες σέλερι και τις ντοματούλες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψάρι μαζί με τον δυόσμο, τον άνηθο, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Τέλος αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, σκορπάμε επάνω το ψωμί και σερβίρουμε αμέσως.

Η ψαρόσουπα με λαχανικά είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να φτιάξουμε τους κύβους: Κόβουμε σε κύβους μερικές φέτες από άσπρο ψωμί μπαγιάτικο, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τους τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους μερικές φορές, ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους αλείψουμε με ελαιόλαδο και να τους ψήσουμε στο γκριλ για 2 με 3 λεπτά, γυρίζοντας τους 2 με 3 φορές, προσέχοντας όμως να μην καούν.
  • Αντί για ζωμό ψαριού μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών ή απλώς νερό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψαρόσουπα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας