Υλικά Συνταγής
Σας αρέσουν τα αποξηραμένα τρόφιμα; Μήπως ψάχνετε συνεχώς νέες ιδέες; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα σπιτικά ντοματάκια. Χρήσιμα για τις παρασκευές σας αλλά και ως μεζές. Είναι μοναδικά!
Υλικά συνταγής
- 12 ώριμες ντομάτες (όχι μεγάλες)
- Αλάτι, χοντρό
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε τις ντομάτες οριζόντια στα δύο (εάν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε χονδρές φέτες).
Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Τις βάζουμε στη βεράντα μας στον δυνατό ήλιο όλη μέρα.
Την νύχτα τα βάζουμε μέσα γιατί έχει υγρασία.
Αυτό θα γίνει για μερικές μέρες έως όταν οι ντομάτες αφυδατωθούν.
Στο τέλος, τις βάζουμε σε βάζο και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Τα ντοματίνια διατηρούνται πολύ καιρό. Μπορούμε να τα βάλουμε πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού, πασπαλισμένα με βασιλικό (ή ρίγανη αν προτιμάμε).
Άλλες συνταγές
- Πως φτιάχνω αποξηραμένα μυρωδικά
- Απολαυστικά λαζάνια με σπανάκι, φέτα και λιαστές ντομάτες
- Κοτόπουλο με ελιές, λιαστές ντομάτες και κρεμμύδια, σκέτη νοστιμιά!
- Πεντανόστιμα σπαγγέτι με λιαστές ντομάτες και μαυροδάφνη