Υλικά Συνταγής
Μια απίθανη εναλλακτική συνταγή για συκωταριά με μακαρόνια και πιπεριές. Ένα θρεπτικό και δυναμωτικό φαγητό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Δοκιμάστε το πάση θυσία!
Υλικά συνταγής
- Νεφρά
- Συκωτάκια από αρνάκι γάλακτος
- Καρδιές αρνίσιες
- Σπαράγγια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- Μακαρόνια διάφορα φιογκάκια
- Κρέμα γάλακτος
- Κεφαλοτύρι, τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Μαργαρίνη
- Άσπρο κρασί
- Πολύχρωμες πιπεριές
- Ρίγανη
- Λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα σπαράγγια, αφού τα έχουμε πρώτα βράσει, το κεφαλοτύρι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα νεφρά, τις καρδιές και τα συκωτάκια, προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Τα ρίχνουμε όλα σε δυνατή φωτιά με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Τα αφήνουμε να πιάσουν κρούστα από τη μια πλευρά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη μεριά.
Έπειτα τα σβήνουμε με λίγο κονιάκ.
Τέλος ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε σε άλλο κατσαρολάκι και τις ρίχνουμε επάνω στη συκωταριά, πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με κονιάκ.
Άλλες συνταγές
- Νόστιμο και ζουμερό συκώτι στη λαδόκολλα
- Συκωτόπιτα
- Υπέροχο κατσικάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, σκόρδο και κεφαλοτύρι
- Το πιο νόστιμο κλέφτικο στη λαδόκολλα