Τα καλύτερα ρολάκια κοτόπουλου με γραβιέρα και πιπεριά

Υλικά συνταγής

Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή. Τα καλύτερα ρολάκια κοτόπουλου με γραβιέρα και πιπεριά. Ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα εκπλαγούν με αυτές τις γεύσεις.

Yλικά συνταγής

  • 4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα τους χωρίς κόκαλο
  • Μισό κ.γλ. πάπρικα
  • 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 300 γρ. γραβιέρα,  τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος   
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε την γραβιέρα με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη και από τις δύο πλευρές και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με πάπρικα από τη μεριά του ψαχνού.

Μοιράζουμε τις πιπεριές, το ζαμπόν και την γραβιέρα στα στήθη κοτόπουλου και τα τυλίγουμε σε ρολά.

Τα κλείνουμε με διχτάκι ή τα δένουμε με σπάγκο.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα ρολά κοτόπουλου και τα ροδίζουμε καλά απ' όλες τις πλευρές.

Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με το κρασί.

Τέλος, τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά στους 200 με 220 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να συνοδέψουμε το ρολό με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής