Παραδοσιακό χωριάτικο κοτόπουλο, σκέτο λουκούμι

Υλικά συνταγής

Ψάχνετε για ένα καθημερινό και οικογενειακό φαγητό; Σας έχουμε την λύση. Παραδοσιακό χωριάτικο κοτόπουλο, σκέτο λουκούμι. Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά συνταγής

  • 3 στήθη κοτόπουλο (φιλέτο)
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κύβο κότας
  • μισό φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φασκόμηλο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια (λωρίδες) .

Βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε και αυτές σε λωρίδες.

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.

Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμυδάκι για 5 περίπου λεπτά μέχρι να καταλάβουμε ότι έχει “χρυσίσει” και έχει γίνει διάφανο.

Αφού γίνει αυτό, τότε προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε και το κοτόπουλο μας για λίγα λεπτά και μόλις αυτό αλλάξει χρώμα (δηλαδή δεν είναι πια ροζ), περίπου στα 2 λεπτά, τότε προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο.

Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Μετά, χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μαζί με τα υγρά του (χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό από μόνοι μας) για 20 λεπτά.

Προς το τέλος, δηλαδή τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το φασκόμηλο.

Έπειτα σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.

Το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

 

Συμβουλές

  • Θυμηθείτε πως όταν χρησιμοποιούμε μανιτάρια στις συνταγές μας, δεν τα πλένουμε κάτω από το νερό γιατί “ρουφούν” σαν σφουγγάρια. Μπορούμε να τα σκουπίσουμε καλύτερα με μια υγρή πετσέτα.
  • Μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο, με πατάτες, χυλοπίτες ή διάφορα άλλα ζυμαρικά για περισσότερη νοστιμιά.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής