Ρεβιθοσαλάτα με κάππαρη

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εύκολη συνταγή ακόμα και για πρωτάρηδες της κουζίνας. Θρεπτική ρεβιθοσαλάτα με κάππαρη. Εύκολη απλή και πεντανόστιμη. Ιδανική για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • 4 μεγάλες πιπεριές
  • 100 γρ. κάππαρη με τα φύλλα της (από βαζάκι σε σούπερ μάρκετ)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Μισό ματς. άνηθο
  • Μισό φλ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.

Την επομένη σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό.

Στη συνέχεια καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στο κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε τα ρεβίθια σε σιγανή φωτιά για μιάμιση ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγάζουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τον άνηθο και την κάππαρη με τα φύλλα της.

Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.

Τέλος, προσθέτουμε χοντροκομμένο πιπέρι και ρίχνουμε το λαδολέμονο πάνω στη ρεβιθοσαλάτα.

Η ρεβιθοσαλάτα με κάππαρη είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο 1 με 2 μέρες.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας