Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!

Από eleni, 4 Οκτώβριος, 2017
Μερίδες

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως τα φτιάχνουμε με αυτή την παραδοσιακή συνταγή.

Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγω χρησιμοποιώ Tupperware γιατι έχει ειδικη λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.

Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σωτέζα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.

Εντωμεταξύ, σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.

Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μεσα στην σούπα και ανακατευουμε ζωηρα για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.

Τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!

Η συνταγή είναι της Βέφας και την φτιάχνουμε στο σπίτι χρόνια τώρα.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (297 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Είναι η πιο σωστη απλη και νοστιμη συνταγη που κρατησα μετά απο ποσες αλλες που ειχα δοκιμάσει και απο επαγγελματίες... Τρομερη μπράβο καο ευχαριστώ

Οι νέες συνταγές μας