Μοναδικές πατάτες oγκρατέν

Υλικά συνταγής
Μοναδικές πατάτες ογκρατέν

Μια φανταστική συνταγή, ιδανική για κάθε τραπέζι σας. Μοναδικές πατάτες ογκρατέν. Ταιριάξτε τες με το κατάλληλο κρέας και θα φτάσετε την γεύση σε άλλα επίπεδα.

Υλικά συνταγής

  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό πατάτες, μικρές
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, καθαρισμένη
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 360 γρ. βούτυρο, φυτικό
  • 40 γρ. φυτικό βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τις ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στην μέση και τρίβουμε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο του σκεύους, για να πάρει το σκεύος το άρωμα του σκόρδου.

Αλείφουμε το σκεύος με το λιωμένο βούτυρο.

Έπειτα, βάζουμε τις πατάτες στο σκεύος σε στρώσεις πασπαλίζοντας λίγο από το τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.

Χτυπάμε το φυτικό βούτυρο και το γάλα με το υπόλοιπο τυρί να αφρατέψει και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες.

Τέλος, ψήνουμε τις πατάτες σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 1 περίπου ώρα.

Πασπαλίζουμε με τους κύβους βούτυρου και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα άλλα τυριά όπως γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα κλπ.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: