Αγκινάρες με μανιτάρια, νηστίσιμος μεζές!

Από Ρεμί, 14 Νοέμβριος, 2021
Μερίδες

Η αγκινάρα είναι ένα φυτό με σημαντική θρεπτική αξία και ιδιαίτερες ιδιότητες. Αν την συνδυάσετε με μανιτάρια θα ξετρελαθείτε. Φτιάξτε τες ειδικά την άνοιξη που μπορείτε να βρείτε φρέσκες. Είναι ο καλύτερος νηστίσιμος μεζές!

Υλικά συνταγής

  • 1 κονσέρβα αγκινάρες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  2 σκ. σκόρδο
  • Μισή κούπα νερό
  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Έπειτα, χτυπάμε το λεμόνι με τα αυγά και προσθέτουμε χτυπώντας, 1 κουταλιά ζουμί από την κατσαρόλα.

Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για αγκινάρες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας