Υλικά Συνταγής
Η αγκινάρα είναι ένα φυτό με σημαντική θρεπτική αξία και ιδιαίτερες ιδιότητες. Αν την συνδυάσετε με μανιτάρια θα ξετρελαθείτε. Φτιάξτε τες ειδικά την άνοιξη που μπορείτε να βρείτε φρέσκες. Είναι ο καλύτερος νηστίσιμος μεζές!
Υλικά συνταγής
- 1 κονσέρβα αγκινάρες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- Μισή κούπα νερό
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Έπειτα, χτυπάμε το λεμόνι με τα αυγά και προσθέτουμε χτυπώντας, 1 κουταλιά ζουμί από την κατσαρόλα.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για αγκινάρες
- Νόστιμες αγκινάρες γεμιστές
- Αγκινάρες α λα πολίτα...delizioso!
- Θρεπτικές αγκινάρες αλά πολίτα
- Διαφορετικές αγκινάρες με γαρίδες και κολοκυθάκια
- Αγκινάρες γεμιστές με κιμά, μερακλίδικη συνταγή-μούρλια!
- Νηστίσιμες και νόστιμες αγκινάρες