Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα σας αρέσει. Νόστιμες αγκινάρες γεμιστές. Το καλύτερο και πιο γευστικό ορεκτικό. Δοκιμάστε τες και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. αγκινάρες (κονσέρβα)
- 200 γρ. κιμά
- 1 αυγό
- 40 γρ. περίπου άνηθο, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κρεμμύδι, λεπτοτριμμένο
- 40 γρ. κεφαλοτύρι
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 2 ασπράδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αφαιρούμε από τις αγκινάρες την ψίχα και μερικά φυλλαράκια.
Ενώνουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις γεμίζουμε μία-μία με το μείγμα που φτιάξαμε.
Στην συνέχεια, κλείνουμε τα φυλλαράκια.
Σ' ένα πιάτο, χτυπάμε 2 ασπράδια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σ' ένα άλλο πιάτο, βάζουμε το αλεύρι και σ' ένα τρίτο τη φρυγανιά.
Βουτάμε μία-μία τις αγκινάρες διαδοχικά στο αλεύρι, στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά.
Τις βάζουμε στο ψυγείο ακάλυπτες για 30 με 60 λεπτά.
Τέλος, βάζουμε ελαιόλαδο στη φωτιά και τις ρίχνουμε μία-μία, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και regato, τριμμένο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές με αγκινάρες
- Αγκινάρες γεμιστές με κιμά, μερακλίδικη συνταγή-μούρλια!
- Αγκινάρες α λα πολίτα...delizioso!
- Ανοιξιάτικη σαλάτα με αγκινάρες
- Νηστίσιμες και νόστιμες αγκινάρες