Νηστίσιμες και νόστιμες αγκινάρες

Υλικά συνταγής
Νηστίσιμες και νόστιμες αγκινάρες

Μια μαμαδίστικη συνταγή για ένα φαγητό που θα σας αρέσει. Νόστιμες και θρεπτικές αγκινάρες. Ιδανικό πιάτο για την περίοδο νηστείας αλλά και για ένα ελαφρύ και αποτοξινωτικό γεύμα. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 10  αγκινάρες
  • 2-3 πατάτες
  • 2-3 καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2  κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια, φρέσκα
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. αλεύρι  
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε με τον καθαρισμό της αγκινάρας.

Όσο τις καθαρίζουμε, έχουμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού, για να μην μας μαυρίσουν.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα καρότα σε μπαστουνάκια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις αγκινάρες, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, ρίχνουμε τις πατάτες και περιμένουμε να ψηθούν όλα μαζί.

Φροντίζουμε να έχει ζουμί το φαγητό μας.

Έπειτα, στύβουμε το λεμόνι, και το βάζουμε σε ένα μπωλ όπου ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά. Το ανακατεύουμε να λιώσει και μετά προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό.

Τέλος, τα χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ να γίνει χυλός και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα απ' τα χερούλια, χωρίς ανακάτεμα, ώστε να πάει παντού και να ανακατευτούν όλα τα υγρά μαζί και να χυλώσει.

Οι αγκινάρες μας είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή και ζωμό λαχανικών.
  • Αντί για αλεύρι, μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ.

Σχετικές συνταγές

 

Η συνταγή προέρχεται από το ewoman.gr το οποίο ευχαριστούμε!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.6 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: