Αγκινάρες α λα πολίτα...delizioso!

Υλικά συνταγής

H συνταγή για αγκινάρες αλά πολίτα εκφράζει τον μοναδικό τρόπο που μαγείρευαν στην Κωνσταντινούπολη, Τούρκοι και Έλληνες. Είναι ένα μοναδικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Κατάλληλο και για χορτοφάγους!

Υλικά Συνταγής

  • 8 αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς, βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνηθο μέσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τις αγκινάρες.

Προσθέτουμε το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, προσθέτοντας πολύ λίγο νερό και σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

Τα αφήνουμε να βράσουν εως ότου μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Τέλος σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε!

Καλή μας όρεξη!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: