Αχλάδια Belle Hélène, το υπέροχο γαλλικό γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 31/03/2023

Η συνταγή για ένα επιδόρπιο που μέσα στην απλότητά του μπορεί να σας ξετρελάνει. Αχλάδια Belle Hélène. Το γλυκό αυτό προέρχεται από τη Γαλλία και πήρε το όνομα  από την οπερέτα La belle Helene του Jacques Offenbach. Απλά μοναδικό!

Υλικά συνταγής

  • 6 αχλάδια, ώριμα και σφιχτά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ¼ φλ.τσ. λευκό κρασί μοσχάτο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για τη σάλτσα
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη, ανοιχτόχρωμη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. έτοιμο σιρόπι (golden syrup)
  • Μισό φλ.τσ. γάλα
  • 250 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους.

Κόβουμε λίγο από κάτω το σκληρό μέρος.

Προσθέτουμε τα αχλάδια με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και το κρασί.

Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξυλάκι της κανέλας, λίγο χυμό λεμονιού και αν είναι απαραίτητο, λίγο νερό, ώστε τα αχλάδια να σκεπαστούν τελείως.

Σιγοβράζουμε 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα αχλάδια.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας, βάζοντας σε αντικολλητική κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι και το γάλα.

Κατόπιν ζεσταίνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τη σοκολάτα κατά μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (αν χρειάζεται λιώνουμε σε μπεν μαρί).

Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα αχλάδια σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.

Έπειτα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι μέχρι να μείνει μια μικρή ποσότητα (γύρω στις 3 με 4 κουταλιές της σούπας).

Αφαιρούμε την κανέλα, ρίχνουμε το σιρόπι στη σάλτσα σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Τέλος περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα τα αχλάδια.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση, συνοδεύουμε τα αχλάδια με παγωτό βανίλια.
  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε επίσης τα αχλάδια, με φιστίκι Αιγίνης.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας