Αλλιώτικοι γίγαντες με παστουρμά

Υλικά συνταγής

Έχετε δοκιμάσει αυτή τη νοστιμότατη εκδοχή για τους γίγαντες; Δοκιμάστε να τους φτιάξετε με παστουρμά και θα τους απογειώσετε. Ένα άκρως χειμωνιάτικο φαγητό που θα συνοδέψει υπέροχα το τσιπουράκι σας!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. παστουρμά, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κιλό ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αφήνουμε τους γίγαντες να σταθούν 12 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει.

Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τον παστουρμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Έπειτα, στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε 5 λεπτά επάνω στη φωτιά.

Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσει η σάλτσα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστή ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για ώριμες ντομάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γίγαντες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: