Απολαυστική σαλάτα με λάχανο και γυαλιστερές

Υλικά συνταγής

Μια υπέροχη συνταγή με άρωμα θάλασσας. Απολαυστική σαλάτα με λάχανο και γυαλιστερές. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Το καλύτερο ορεκτικό τώρα που μπήκε το καλοκαίρι. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 6-7 αγγουράκια τουρσί, κομμένα
  • Μισή κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένομμένος
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κιλά γυαλιστερές
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 165 γρ. ελαιόλαδο, απαλό
  • 1 κ.γλ. κύβο αρωματικών
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. στιγμιαίος ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τις γυαλιστερές σε κατσαρόλα με νερό, μόλις να τις σκεπάσει και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ανοίξουν για 5 με 6 λεπτά.

Βγάζουμε το φαΐ τους και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.

Κρατάμε μερικές ολόκληρες για γαρνιτούρα.

Στη συνέχεια, βάζουμε το φαΐ από τις γυαλιστερές και τις ολόκληρες σε ρηχή κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, αλάτι, πιπέρι και τον στιγμιαίο ζωμό λαχανικών και τις σοτάρουμε 5 με 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με τη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Έπειτα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο, τα καρότα, το κύβο αρωματικών και τα κρεμμυδάκια για 5 με 6 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το κύμινο.

Κατόπιν, σβήνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ξύδι.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τέλος, αναμιγνείουμε το μείγμα των λαχανικών με τις γυαλιστερές, τα αγγουράκια τουρσί και το μαϊντανό.

Τα σερβίρουμε ζεστά αλλά και χλιαρά.

Συμβουλές

  • Αντί για γυαλιστερές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 12 μεγάλα χτένια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: