Εύκολη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και χταπόδι

Υλικά συνταγής

Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή και δε θα χάσετε. Εύκολη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και χταπόδι. Νηστίσιμη και ελαφριά με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας. Είναι πραγματικά υπέροχη.

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • 165 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 600 γρ. χταπόδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 μέτρια και φρέσκια ντομάτα, κομμένη
  • Τρυφερές κορφές βλίτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα φασόλια με νερό και αλάτι, ώσπου να μαλακώσουν.

Έπειτα, τα σουρώνουμε.

Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει, για 1 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, το βάζουμε σε πυράντοχο σκεύος, το περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι από τον χυμό λεμονιού και το βάζουμε κάτω από ζεστό γκρίλ, να πάρει χρώμα.

Το κόβουμε και το αναμειγνύουμε με τα φασόλια και τα βλίτα.

Κατόπιν, τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το αγγούρι, το κρεμμύδι και την ντομάτα.

Τέλος, χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κύβο λαχανικών καθώς βράζουμε τα φασόλια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: