Αρνάκι με ρεβίθια, το παραδοσιακό πιάτο της Περσίας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 01/02/2023

Μια συνταγή άκρως θρεπτική και πεντανόστιμη. Το αρνάκι με ρεβίθια ή αλλιώς Khoreshe Ghaimeh είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Περσίας. Σερβίρεται πάντα στις γιορτές και τις φιλικές συγκεντρώσεις. Ο καλύτερος χειμωνιάτικος συνδυασμός!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. αρνάκι ψαχνό, σε κύβους
  • 2 κ.γλ. κάρυ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1μισή φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 στήμονες σαφράν
  • 100 γρ. ρεβίθια, ξεφλουδισμένα
  • 3 limu amani
  • 3-4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε κυβάκια
  • Ρύζι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά, να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κρέας και το τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα το κάρυ και την κανέλα και ανακατεύουμε, να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε μέσα το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, να μισοψηθεί το κρέας.

Στο μεταξύ, μουλιάζουμε το σαφράν σε 1 κουτ. βραστό νερό για 15 με 20 λεπτά.

Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ρεβίθια, το limu amani και τις ντομάτες.

Έπειτα ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 30 με 35 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας και να ψηθούν τα ρεβίθια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τους κύβους της πατάτας, να ροδίσουν.

Κατόπιν βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε το limu amani.

Τέλος αδειάζουμε το κρέας σε πιατέλα επάνω σε βρασμένο ρύζι, σκορπάμε επάνω τις πατάτες και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Το αρνάκι με ρεβίθια είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το limu amani είναι αποξηραμένα λάιμ που μπορούμε να βρούμε σε μαγαζιά με αρωματικά της Ανατολής. Αν δεν βρούμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τον χυμό από δύο λάιμ ή από  ένα λεμόνι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας