Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς. Αυτοσχέδιο ρολό κοτόπουλο με πανσέτα, ντομάτα και μοτσαρέλα. Πανδαισία γεύσης. Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο ρολό και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο
- 4 φέτες χοιρινής πανσέτας, λεπτές
- 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες (250 γρ.)
- 250 γρ. μοτσαρέλα, κίτρινη
- 30 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- 1 κ.γλ. βασιλικό, ξερό
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κ.γλ. πολύχρωμους κόκκους πιπεριού, αλεσμένους
Για τη σάλτσα
- Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
- Μισή κούπα κρασί, λευκό
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, βγάζουμε προσεχτικά την πέτσα του κοτόπουλου και την κρατάμε ολόκληρη.
Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε σ' ένα μπολάκι το ελαιόλαδο τους.
Στην συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και σ' ένα μπολ, το ανακατεύουμε μαζί με τις πανσέτες και το ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες.
Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε μια νύχτα, να μαριναριστούν.
Χωρίζουμε την πέτσα του κοτόπουλου, σε δύο ίσα μέρη.
Σε κάθε κομμάτι, τοποθετούμε τα μισά υλικά απ' αυτά που αφήσαμε να μαριναριστούν, λίγες κομματιασμένες λιαστές ντομάτες, μερικά κυβάκια τυρί μοτσαρέλα και το φυστίκι Αιγίνης.
Έπειτα, αλατίζουμε, τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε κάθε ρολό με σπάγκο.
Τέλος, σοτάρουμε τα ρολά σε λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο.
Όσο ψήνονται τα ρολά, τα ραντίζουμε με το μείγμα της σάλτσας που έχουμε ανακατέψει σ' ένα μπολάκι.
Το ρολό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδέψουμε το ρολό, με ρύζι η πατάτες φούρνου.
Σχετικές συνταγές
- Ρολό Κοτόπουλο (γεμιστό)
- Μοσχαράκι ρολό, γεμιστή απόλαυση!
- Ρολό κιμά, θεσπέσιο!
- Εύκολο και τραγανό χοιρινό ρολό, με ξηρούς καρπούς