Εκλεράκια με σοκολάτα, ζουμερά και αφράτα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο, σπιτικό και σοκολατένιο γλυκό. Ζουμερά και αφράτα εκλεράκια με σοκολάτα. Από τα πιο πετυχημένα γλυκά της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα! Η συνταγή είναι για 40 κομμάτια.

Υλικά συνταγής

  • 40 εκλεράκια άδεια
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 κροκάδια
  • 2 κούπες γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κούπα σαντιγί (προαιρετικά)

Για το γλάσο

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα κροκάδια και 1/4 της κούπας από το γάλα.

Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μεμιάς στο μείγμα των κροκαδιών, ανακατεύοντας ζωηρά.

Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να δέσει σε πηχτή κρέμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κομματάκια της σοκολάτας, να ενσωματωθούν με την κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, κολλάμε στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Αν θέλουμε, ανακατεύουμε απαλά μέσα σ' αυτή τη σαντιγί και γεμίζουμε τα εκλεράκια.

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν ρίχνουμε κι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και τέλος βουτάμε μέσα τα εκλέρ ένα-ένα, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια μ' ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας.

Τα φυλάμε στο ψυγείο, ακάλυπτα.

Τα σοκολατένια εκλεράκια είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά και εμφάνιση μπορούμε να πασπαλίσουμε τα εκλεράκια μας με αμύγδαλο φιλέ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας