Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια ζάχαρης

Υλικά συνταγής
Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια ζάχαρης

Ακόμα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή; Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια ζάχαρης. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε έναν απογευματινό καφέ ή σε ένα παιδικό κάλεσμα. Δεν θα μείνει ούτε ένα, να είστε σίγουροι!

Υλικά συνταγής

  • Λίγο αλάτι
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Γάλα
  • 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
  • 2 φακελ. βανίλια σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε 1 αυγό, 1 κροκάδι και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στην συνέχεια, κοσκινίζουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι με το μπέικιν- πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα, ενώ το μίξερ δουλεύει.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει η ζύμη.

Τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μία ή δύο ώρες.

Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους μισού περίπου εκατοστού ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα.

Την κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα.

Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο και τ’ αλείφουμε με ασπράδι αυγού ή με κροκάδι χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα.

Τέλος, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπου λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Στο πασπάλισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα μαζί με τη ζάχαρη.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής