Γαλοπούλα με γέμιση δενδρολίβανο και ντραμπουί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γαλοπούλα που έχετε φάει ποτέ. Γεμιστή με δεντρολίβανο και ντραμπουί (λικέρ από ουίσκι) θα εκτοξεύσει τη γεύση σας. Φτιάξτε την στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Υλικά συνταγής

  • 1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Σέλινο (ρίζες και φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο, κομμένο σε ροδέλες και βρασμένο
  • 120 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 3 κ.σ.βούτυρο
  • 25 γρ. κουάκερ
  • 3 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.γλ. ντραμπουί
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μετά από 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε το μήλο και 1 κουταλιά βούτυρο.

Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα εντόσθια, το ψωμί, το κουάκερ, το αυγό, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφού πάρουν μια δυο βράσεις σβήνουμε με ντραμπουί.

Τέλος γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει.

Η γαλοπούλα με δεντρολίβανο και ντραμπουί είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τη γαλοπούλα με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας