Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα απογειώσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Η υπέροχη, γιορτινή γαλοπούλα με ξινόμηλα θα κάνει σίγουρα τη διαφορά. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την πάση θυσία!
Υλικά συνταγής
- 1 γαλοπούλα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αμύγδαλα
- 18 κάστανα, κομμένα σε κομματάκια
- 2 κ.σ. σταφίδες, ξανθές
- 5 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 ξινόμηλα, ψιλοκομμένα
- Λίγη κανέλα
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια, ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι.
Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και μόλις τσιγαριστούν και αυτά προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε την γαλοπούλα.
Έπειτα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
Τέλος, γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε, την αλείφουμε με λεμόνι, την αλατοπιπερώνουμε, την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Η γαλοπούλα με ξινόμηλα είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδέψουμε την γαλοπούλα με ρύζι ή πατάτες.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα
- Η πιο ζουμερή ψητή γαλοπούλα, γεμιστή με τυρί, μπέικον και πιπεριές!
- Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα
- Πεντανόστιμη γαλοπούλα με ελιές
- Η ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα
- Πατούδο Νάξου, η τέλεια γεμιστή γαλοπούλα