Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Ψάχνετε για μια χειμωνιάτικη συνταγή που θα σας “ζεστάνει” με την γεύση της; Να η λύση! Γευστικότατο χοιρινό, με σελινόριζες. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό χοιρινό, σε μερίδες
- 1 μισή κιλό σελινόριζες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 καρότα
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ροζέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σωτάρουμε το κρέας και στο μισό ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Μετά, κόβουμε τις σελινόριζες σε κομμάτια και τις ροδίζουμε σε τηγάνι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και όλα μαζί τα ρίχνουμε στο κρέας.
Έπειτα σβήνουμε με κρασί.
Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τέλος, χτυπάμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το κρέας.
Το χοιρινό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε το αυγολέμονο να μοιάζει σαν κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ.
Σχετικές συνταγές
- Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, γιορτινό λουκούμι!
- Χοιρινό στην γάστρα με λαχανικά, σκέτη απόλαυση
- Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας