Χοιρινή τηγανιά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που θα εκτιμήσετε πολύ. Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά. Απολαύστε την σαν εκλεκτό μεζέ, αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Θα την λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

Για το χοιρινό

  • 700 γρ. χοιρινό μπούτι, σε μπουκιές   
  • 8 ντομάτες, τριμμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • Αλεύρι, για αλεύρωμα

Για την σάλτσα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο δυόσμο
  • 2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ενώνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας με κουτάλα και βάζουμε μέσα το κρέας να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.

Έπειτα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό.

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και χτυπάμε την σάλτσα γιαούρτι.

Την σερβίρουμε παγωμένη μαζί με την χοιρινή τηγανιά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν κάνουμε μαρινάδα είτε για να μαλακώσουμε το κρέας, είτε για να αρωματίσουμε ένα υλικό π.χ. κρέας, πρέπει να είναι στην μαρινάδα το λιγότερο για 4 ώρες στο ψυγείο και να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας