Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα εκτιμήσετε πολύ. Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά. Απολαύστε την σαν εκλεκτό μεζέ, αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Θα την λατρέψετε!
Υλικά συνταγής
Για το χοιρινό
- 700 γρ. χοιρινό μπούτι, σε μπουκιές
- 8 ντομάτες, τριμμένες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
- 3 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- Αλεύρι, για αλεύρωμα
Για την σάλτσα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Λίγο δυόσμο
- 2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ενώνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας με κουτάλα και βάζουμε μέσα το κρέας να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.
Έπειτα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό.
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και χτυπάμε την σάλτσα γιαούρτι.
Την σερβίρουμε παγωμένη μαζί με την χοιρινή τηγανιά.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Όταν κάνουμε μαρινάδα είτε για να μαλακώσουμε το κρέας, είτε για να αρωματίσουμε ένα υλικό π.χ. κρέας, πρέπει να είναι στην μαρινάδα το λιγότερο για 4 ώρες στο ψυγείο και να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολη χοιρινή τηγανιά στο φούρνο
- Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι
- Τηγανιά χοιρινού με μέλι και πορτοκάλι
- Χοιρινό κρασάτο, νόστιμη και εύκολη συνταγή!
- Τηγανιά με ψαρονέφρι, πατάτα και πιπεριά