Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά συνταγής

Θέλετε να μαγειρέψετε κρεατάκι χοιρινό αλλά έχετε βαρεθεί τα ψητά και τα κλασικά; Να μια πολύ εύκολη συνταγή για πρασάτο χοιρινό στην κατσαρόλα που θα γλείφουν όλοι το πιάτο τους!

Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μας μέχρι να ροδίσει καλά. 

Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει στο ζωμό του. Αν δεν έχουμε κύβο, απλά τρίβουμε 1 κρεμμυδάκι και μαζί με λίγο μαιντανό το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, δηλαδή σε μία ώρα, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί με το κρέας για μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω, δοκιμάστε το!).

Όταν το κρέας και το πράσο έχουν γίνει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στίβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το ωμό αυγό.

Παίρνουμε μία-μία κουταλιά από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά. Προσοχή: Δεν το κάνουμε γρήγορα για να μην αρπάξει το αυγό και μας κάνει ίνες.

Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας 5-6 κουταλιές ζουμί στο αυγολέμονο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Όταν το αυγολέμονο είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε καλά για να διαχυθεί το αυγολέμονο παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη με το πρασάτο χοιρινό!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.3 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 
Διαδώστε: