Χταπόδι με πιπεριές, ανεπανάληπτος μεζές!

Υλικά συνταγής

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μεζέ που έχετε δοκιμάσει. Χταποδάκι με 3 λογιών πιπεριές. Χορταίνει το μάτι από χρώματα και γεύση. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (μισό κιλό περίπου)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 10 μακριές γλυκές πιπεριές, σε ρόδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • Μισή κούπα λευκό κρασί, ξηρό
  • Αλάτι
  • Μισό κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε το χταπόδι μέσα σε νερό που να το σκεπάζει, με 1 κούπα ξύδι, να μαλακώσει.

Το στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το ζουμί που έβρασε.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνουμε 2/3 της κούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, να μαραθούν.

Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσαμε, αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 10 λεπτά, να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Κατόπιν, σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι, ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Τέλος, μεταφέρουμε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράζουμε για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να απογειώσουμε τη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας και μανιτάρια.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χταπόδι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: