Σφουγγάτο, συνταγή για ομελέτα από την Κρήτη

Υλικά συνταγής

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα; Αυτή εδώ τη συνταγή για σφουγγάτο μας ήρθε από την Κρήτη και είναι αυτό που χρειάζεστε. Ένα ελαφρύ γεύμα-ομελέτα, και έτοιμο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Θα το λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 αυγά
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια μας, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και τα κολοκυθάκια μας, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πια ντομάτες και το αλατοπίπερο.

Τα ψήνουμε όλα μαζί μέχρι να πιουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά από πριν.

Αφήνουμε το σφουγγάτο να ψηθεί και το γυρνάμε και από της δυο πλευρές, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Μπορούμε αν θέλουμε να το διαλύσουμε στο τηγάνι!

Τέλος, το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για το σφουγγάτο

  • Για να αναποδογυρίσουμε το σφουγγάτο χωρίς να διαλυθεί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο.
  • Καλό θα ήταν να το τηγανίσουμε σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί καλά, για να μην διαλύετε.

 

Άλλες συνταγές με αυγά

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: