Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάστε πάση θυσία να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες γαρίδες, που έρχονται από την Ινδονησία. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και από γεύση; Απλά ανεπανάληπτη!
Υλικά συνταγής
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη φρέσκια πιπεριά, καυτερή
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 μικρές ξερές πιπεριές, καυτερές
- 2 κ.σ. αμύγδαλα, σε δοντάκια
- 2 μικρά κρεμμύδια, σε χοντρά φετάκια
- Μισό κιλό γαρίδες
- 2 μικρές ντομάτες, κομμένες στα 8
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το αντεράκι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο wok, ρίχνουμε τζίντζερ, τη φρέσκια πιπεριά κομμένη στα δύο, χωρίς τους σπόρους, 2 μικρές ξερές πιπερίτσες και τα αμύγδαλα κομμένα σε δοντάκια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα και βάζουμε φρέσκο πιπέρι.
Κατόπιν ρίχνουμε 1 κουταλιά ζάχαρη να καραμελωθούν οι γαρίδες.
Προσθέτουμε το αλάτι, το λάιμ, τις ντομάτες κομμένες σε όγδοα και τις αφήνουμε για λίγο, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τέλος σερβίρουμε με το ρύζι.
Οι ινδονησιακές γαρίδες είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο καυτερή γεύση στις γαρίδες προσθέτουμε λίγο τσίλι.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες
- Οι πιο νόστιμες, μυρωδάτες γαρίδες!
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Διαφορετικές γαρίδες με ούζο και κρέμα γάλακτος
- Γαρίδες σαγανάκι, που μοσχοβολάνε