Υλικά Συνταγής
Μια γρήγορη σπιτική συνταγή και πάνω απ’ όλα νόστιμη. Λαχταριστά και εύκολα κεφτεδάκια με πράσο και καρότο. Η κατάλληλη λύση για να συνδυάσετε τον κιμά με τα λαχανικά. Ειδικά τα παιδιά, θα τα αγαπήσουν. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό κιμά
- 1 αυγό
- Μισό. φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. δυόσμο
- Μισό φλ. τραχανά
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 6-8 πράσα
- 2 καρότα σε καρέ (κύβους)
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο (μάτζι)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Συγχρόνως σε κατσαρόλα φαρδιά στο ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να μαραθούν.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε πατάτα, καρότο, σέλερι και ντομάτα πελτέ.
Προσθέτουμε και 2 φλιτζάνια νερό.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τον κύβο.
Τέλος, τρίβουμε το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Τα κεφτεδάκια μας είναι πανέτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για σέλερι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο σέλινο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για κεφτεδάκια
- Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο, μαμαδίστικη συνταγή
- Κεφτεδάκια, στο τσακ...μπαμ!
- Κεφτεδάκια τηγανιτά, που μοσχοβολάνε
- Κεφτεδάκια μερακλίδικα, στο άψε-σβήσε!
- Ταραμοκεφτέδες, λιχουδιά για το ουζάκι και τη νηστεία