Ισπανική τορτίγια με πατάτες, κολοκυθάκια και θυμάρι

Υλικά συνταγής

Η Ισπανική τορτίγια μοιάζει πολύ με την δική μας ομελέτα και σερβίρεται ζεστή ή κρύα σε επίσημα ή καθημερινά τραπέζια. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο  
  • 2 κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες  
  • 4 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες  
  • 3 κλωναράκια θυμάρι   
  • 10 αυγά  
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια θερμοκρασία για 2 με 3  λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τις ροδέλες της πατάτας μαζί με το σκόρδο και τηγανίζουμε για 5 με 6 λεπτά, να ροδίσουν.

Βάζουμε πάλι τα τηγανισμένα κολοκυθάκια μέσα στο τηγάνι.

Σκορπάμε τα μισά φυλλαράκια θυμαριού, αφού τα βγά­λουμε από το κοτσανάκι τους, χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυ­γά επάνω στα λαχανικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια).

Τη­γανίζουμε την τορτίγια για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, να ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και τέλος βάζουμε σε ζεστό γκριλ ώσπου να πήξει η επιφάνεια της τορτίγιας και να ροδίσει (χρειάζεται προσοχή, γιατί η τορτίγια πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο της).

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε την τορτίγια να γλιστρήσει σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πρώτα την κόψουμε σε φέτες.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: