Υλικά Συνταγής
Η Ισπανική τορτίγια μοιάζει πολύ με την δική μας ομελέτα και σερβίρεται ζεστή ή κρύα σε επίσημα ή καθημερινά τραπέζια. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και αξίζει να την δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 3 κλωναράκια θυμάρι
- 10 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια θερμοκρασία για 2 με 3 λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τις ροδέλες της πατάτας μαζί με το σκόρδο και τηγανίζουμε για 5 με 6 λεπτά, να ροδίσουν.
Βάζουμε πάλι τα τηγανισμένα κολοκυθάκια μέσα στο τηγάνι.
Σκορπάμε τα μισά φυλλαράκια θυμαριού, αφού τα βγάλουμε από το κοτσανάκι τους, χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε.
Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά επάνω στα λαχανικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια).
Τηγανίζουμε την τορτίγια για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, να ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και τέλος βάζουμε σε ζεστό γκριλ ώσπου να πήξει η επιφάνεια της τορτίγιας και να ροδίσει (χρειάζεται προσοχή, γιατί η τορτίγια πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο της).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αφήνουμε την τορτίγια να γλιστρήσει σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πρώτα την κόψουμε σε φέτες.
Σχετικές συνταγές
- Ομελέτα με πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία
- Σουηδική χωριάτικη ομελέτα
- Ομελέτα με πατάτες
- Γευστική τετραώροφη ομελέτα
- Ομελέτα φούρνου