Καρυδόπιτα με κρέμα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας αρέσει πολύ. Η καλύτερη καρυδόπιτα με κρέμα! Ένα πολύ ωραίο γλυκό που πρέπει να δοκιμάστε.

Υλικά συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 μισή κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γρ. γαρύφαλλο
  • 1 μισή κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά γλυκόζη
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

  • 180 γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, στη μεγάλη ταχύτητα για 15 λεπτά περίπου, ώστε να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού.

Παράλληλα, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι.

Ύστερα ρίχνουμε κι ανακατεύουμε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα λίγα λίγα και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού 35 εκατοστών, βουτυρωμένη πολύ καλά.

Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ.

Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά.

Δεν το ρίχνουμε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθίσει.

Αφήνουμε την καρυδόπιτά μας να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς, και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα που θα βάλουμε πάνω στην καρυδόπιτα μας.

Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε μισή κούπα γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα μεμιάς τη ζάχαρη και το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου.

Ανακατεύουμε, ώσπου να πήξει η κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει λίγο. Καλύπτουμε όμως την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα.

Επειτα, περιχύνουμε την κρέμα στην καρυδόπιτα.

Τέλος, στολίζουμε την καρυδόπιτα με μισά καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο και είμαστε έτοιμοι!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για γλυκόζη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 3.6 (11 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας