Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και άρωμα κανέλας, γλυκό όνειρο!

Υλικά συνταγής
Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και άρωμα κανέλας, γλυκό όνειρο!

Αυτή εδώ η συνταγή για καρυδόπιτα θα σας ξετρελάνει. Φτιάχνεται με ελαιόλαδο και άρωμα κανέλας, και το αποτέλεσμα είναι όνειρο! Κι αυτό το γλυκό, μολονότι θεωρείται χειμερινό, μπορεί να σερβιριστεί και να ταιριάξει τέλεια με μια μπάλα παγωτού. Κοντολογίς, η καρυδόπιτα είναι ένα γλύκισμα, που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάκτυλα τους!

Υλικά Συνταγής

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
  • 1 φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνια σταφίδες
  • 2 φλιτζάνια ψίχα καρυδιών
  • 5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • κανελοζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μας, τρίβοντας με τις παλάμες μας το αλεύρι, ώστε να το απορροφήσει.

Λιώνουμε τη ζάχαρη σε 2 ποτήρια νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.

Στην συνέχεια, τα ζυμώνουμε λίγο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τα δουλεύουμε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια αραιή ζύμη.

Ρίχνουμε τη ζύμη της καρυδόπιτας σε ένα ταψί, αλειμμένο με λάδι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κατά διαστήματα, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό της. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμη.

Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.

Η γλυκιά καρυδόπίτά μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Καλή μας απόλαυση!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: